Subscribe:

Friday, 14 August 2015

Cerita Holiday Di Glory Beach Resort Port Dickson


ASSALAMUALAIKUM


Hai semua! Hari ni saya nak story about my holiday yang tak dirancang ni.
Semuanya tak dirancang dan merupakan rezeki kami sekeluarga :)

Uh! Ada laa seorang hamba Allah ni baik hati bagi tiket holiday dia dekat kami.
Merupakan sebuah 'penthouse' di Glory Beach Resort Port Dickson ni
yang berharga RM1,295 dan dah pun siap dibayar. Tinggal duduk je!



Ya Allah! Semoga makin murah lah rezeki orang yang bagi kami duduk free ni :)
Katanya yang ni 3 bintang, orang tu nak yang 5 bintang punya.
Dah book yang 3 bintang ni, tiba-tiba yang 5 bintang tu ada kosong.
Tu yang dia tak tau nak bagi sape, diberi peluang dekat kami ^_^


Okey, dah sampai. Ini lobby apartment tu. Excited nye jangan cakap laa kan :P
Kami dapat Deluxe Penthouse. Rumah 2 tingkat dan tingkat paling atas.
Kami check-in jumaat petang pukul 5.45pm for 3 hari 2 malam :D
7 August - 9 August 2015


Sorry gambar tak berkualiti. Huhuhu
Cantik sebenarnya. Tapi, biasa lah. Phone murah :P
Ni pandangan dari Penthouse kami di tingkat 10 paling atas!


Bersebelahan dengan pantai pulak tu.
Pilih je nak mandi kat mane. Kolam boleh, pantai pun boleh. Hikhik :P
Pool bukak pukul 7am - 7pm. Kami sampai pun dah nak malam.
So, tak dapat laa nak berendam. Hehehe takpe ada lagi 2 hari.


Dah sampai atas, apa lagi? Selfie lah! Hihihihi
This is half of me :P


Geram sebenarnya tengok pool tu T_T
Tapi, disebabkan percutian kali ni tak dirancang.
Kebetulan time ni baru baik dari demam. Tapi belum sihat sepenuhnya.
So, datang sini memang fully for tenangkan fikiran je manjakan badan. Hehe :)


I believe I can fly ~
Kehkehkeh



Ok, malam-malam lapar. Kami pun pergi cari kedai makan.
Kebetulan pulak dapat kedai makan bersebelahan dengan funfair! Wahhh
Siap makan je terus pergi sini, jalan kaki je sebab memang sebelah je. Hihi


Niat hati nak naik kerusi terbang ni.
Tapi, memandangkan kesihatan kurang memuaskan. Tengok je lah mampu T_T
Lagi pun, baru lepas makan kan. Takut semua orang mandi sejenis cecair yang yerk!
Hahaha! Ok lah. Dah penat kan. Balik tidur lah lagi syiokkk ;D


Tak pasti ni bilik utama ke bukan.
Sebab tingkat atas pun sama macam ni. Hehehe
Terlupa pulak nak snap bilik tingkat atas.


This is not full image. Ada cermin dan tempat make-up juga bilik ni. Hehe
So, kedua-dua bilik ni ada toilet ;) Tingkat atas pun ada toilet dan tab mandi!
Total 3 bilik, 3 bilik air, air-cond setiap bilik dan satu kat ruang tamu.
Memang kesejukan je lah. Lagi-lagi malam. Dah la tingkat paling atas >_<


Saya nak buat review sikit tentang Glory Beach Resort ni.
For me, InshaAllah saya tak akan duduk sini lagi. Sebab...

Sepanjang dua malam kat sini, ada babak-babak yang agak menyeramkan.
Well, berapa bintang sekali pun. Benda halus tu memang ada kat mana-mana.


Malam pertama kat situ, saya tidur lena je.
Tapi, esok nya kakak saya cerita. Dia dengar macam-macam malam tu.
Dengar macam ada orang ketuk sliding door balcony di ruang tamu.

Abang saya pula, dia tidur lambat. Dia lepak sorang2 dekat ruang tamu tu.
Dia pun kata rasa something pelik bila tengok tangga naik ke atas tu.


Hari kedua, demam saya datang balik. Pening, muntah-muntah tiba-tiba.
For the first time, muntah secara berturut-turut sebanyak 3 kali.
Mungkin kebetulan atau memang disebabkan rumah tu ke tak tau lah.

So, malam kedua pula. Ya! Memang saya dapat rasakan dan dengar sendiri!
Malam tu pukul 12 lebih tengah malam. Abang saya still lepak di ruang tamu.
Malam tu, dia ada ajak saya naik atas nak ambik bantal.

Saya pun, emm okey lah. Masuk dalam bilik jap. Pastu saya keluar balik.
Tengok kat ruang tamu, eh dia dah takde. Saya tengok kiri kanan and tangga.
Nampak macam ada bayang orang naik atas, oh mungkin dia dah naik kot.

Saya pun nak ikut laa. Tapi, tiba-tiba terdetik nak tengok dalam bilik dia.
Saya pun cakap "Eh! Ko ada kat sini. Tak jadi nak ambik bantal kat atas ke?"
Dia pun kata, malas lahh. Emm, so bayang naik atas tadi sape? :(

Okey. Cepat2 saya masuk bilik dan tidur!
Malam tu kurang tenang sikit sebab demam + sejuk + takut.
Saya terus masuk satu badan dalam selimut.

Tiba-tiba, dengar ada orang tarik-tarik kerusi dekat atas.
Saya pun fikir, "Oh, orang tingkat atas kot. Sebab kat ruang tamu mane ade sape.
Opsss jap! Tingkat atas? Kan kami duduk tingkat paling atas.
So? Bunyi tu dekat atas? Terus terfikir, tingkat atas kosong.
Mane ada orangggg!!! T_T

Dah start lain macam. Malam tu memang banyak kali terjaga.
Bangun-bangun tengok jam. Lah! Baru pukul 3. Bila nak pagiii :(


Nasib baik esok paginya kami dah kena check-out.
Bila dah on the way balik rumah tu. Tiba-tiba abang saya cerita.
Malam tadi ada sape2 dengar orang seret kerusi kat tingkat atas tak?

Laaa rupanya bukan saya sorang je yang dengar.
Dia pun dengar jugak! Kakak saya pulak dia kata tak dengar apa-apa.
Sebab dia kata sebelum tidur tu, dia baca ayat kursi.

Hmmm, itu lah kisah kami 3 hari 2 malam di Glory Beach Resort.
Mungkin kebetulan atau mungkin benda tu memang ada. Wallahualam
So, sesiapa nak bermalam kat situ. Fikir-fikirkanlah dulu ye.
Kalau teringin nak try, try lahhh! kehkehkeh ;D

Daaaaa ~
Apa-apa pun, orang belanja. Kita pergi je. Kalau nak pergi sendiri.
Mana mampu! Mahal kot. Heee anyway, thanks kepada yang belanja tu ;)

TERIMA KASIH !!!


4 comments:

Violet Sofia said...

Woaaa... seramlah pulak. Mula2 baca tadi rasa macam best. Mcm nak pergi jgk je. Tp last2 tu bila ada babak2 seram, terus... ok xnak pegi. Hahaha. Tp tulah, nak kata apa kan... bende gitu kt memana je ada. Tambah2 pulak kt tmpt penginapan mcm tu. Mcm2 jenis org kuar msuk blik tu. Padan laaa... kan? Tp bg sofia, yg takut sgt nk bercuti, pasal bende2 cenggitu la. Hahaha. Nnti spoil je mood nk bercuti.

http://violetsofia.blogspot.com

Miss said...

Violet Sofia : Kannn...Hehehe tu lahh masa mula2 sampai memang excited. Tapi bila da menginap, tak sabar nak balik. Haha! Sebelum ni kami ada kena jugak masa holiday kat Melaka. Tak sempat nak update, coming soon. Tu yang lepas holiday kat melaka, seram nak pegi holiday lagi sebab takut benda camni. Last2 kena lagi. Tapi, dah orang belanja kan. Pergi jerr hihihi

Maisarah Humaira said...

menyeramkan..kat mana2 pun yg penting jaga diri dan ingat Allah sentiasa. InsyaAllah kita akan setiasa berada di bawah lindunganNya

jemput singgah Blog MaisarahSidi.com :)

Miss said...

Maisarah Humaira : Yup. Betul kata sis :) Terima kasih sudi singgah, baca dan komen ;)

Post a Comment

^ Leave your comment here =) ^