Subscribe:

Sunday, 28 July 2013

Semakan Senarai Nama PLKN 2014 - Online dan SMS


ASSALAMUALAIKUM


Haiii semua readers ~
Apa khabar semua ? Sihat ? Harap-harap begitu lah :)
Okey , seperti yang korang semua tahu ,
sekarang ni tengah kecoh pasal pemilihan PLKN siri 11/2014 kan ?

Bagi yang lahir pada tahun 1996 iaitu tingkatan 5 ,
korang dah boleh cek mulai 25 Julai 2013 tadi lagi (khamis) .
Tapi ramai yang tak dapat masuk laman web PLKN tu ,
sebab terlalu ramai yang akses and laman web tu pon 'error

Okey , bagi yang ingin membuat semakan bolehlah ikut step di bawah :)


Then , korang akan jumpa macam ni .
And you all need to click 'Semakan Pelatih Terpilih' (siri 11/2014)
After that , korang akan jumpa macam gambar bawah ni :)


Apa yang perlu korang buat ialah . . .
Masukkan IC dengan lengkap seperti contoh di atas ;)
Kemudian tekan button 'CARI'
Dan . . . . .


Ini lah yang saya dapat . Huhuhu :'(
Tidakkk !!! Tak nak pergi ... T_T
Korang pulak dapat apa ??? Jangan lupa share2 dengan saya okey ! :')

Tapi , bila difikir-fikirkan balik .
Macam tak sabar pulak nak pergi . Huhu >_<
Ntah laa , saya dah tak tau nak kata apa .
Apa-apa pun Good Luck to me :D


TERIMA KASIH !!!

4 comments:

Hana Jalil said...

yeahhh.. kita sama. tp ade yg cakap 1 ogos baru betul.

ieyma Chance said...

Hana Jalil : oh yeke ? hoho same la kite :D emm tak tau lah , kite tengok je lah ape yg jadi 1 ogos nanti :)

nabila suhaimi said...

hurm, kita kene jugak.... baru ingat nak ambil lesen. hopefully kita semua dapat suaikan diri n dapat lalui latihan dekat sana dengan baik.... hopefully jugak dapat ramai kawan yang sekepala... takotnyeee, hurmmmm :_(

ieyma Chance said...

nabila suhaimi : yeke...saya pulak ingat nak masuk giatmara lepas spm...tapi dapat plkn pulak...hmm terpaksa tunggu habis plkn...harap2 la dapat kawan yang baik :')

Post a Comment

^ Leave your comment here =) ^