Subscribe:

Wednesday, 25 December 2013

First Day Holiday Time Felda Residence Tekam


ASSALAMUALAIKUM


What about holiday time ?
Today abah , abang , saya pergi holiday for the first time :)
My sister kerja , so tak dapat join dan my brother lagi sorang at giatmara .
So , hanya kami je lah yang pegi termasuk la seorang cousin saya .
Holiday ni pun just untuk tenangkan fikiran yang selama ni always busy bekerja .

Where we'll go ?


Here we go !
Welcome to Felda Residence Tekam , Jerantut , Pahang :)
Sampai je kat tempat ni , memang tenang sangat tempatnya .
Angin dia boleh tahan laa suam2 sejuk . Huhu ^^


Finally , this is our room :)
And ada lagi satu katil kat belah bawah , kena turun tangga sikit :D
Katil berdua ni my father and brother punya tempat tidur .
yang bawah ni tempat tidur saya dan cousin lah ! Katil besarrr hahaha !


Jom lompat2 dulu atas katil sebelum lompat dalam kolam . Hehe :D
Disebabkan holiday only 2 day 1 night , hari ni jugak lah terjun kolam .
Sebab esok nak pergi gua lagi , so maybe dah tak sempat nak mandi .
Are you ready ? Terjunnn sekarang ! ^_^


Me and cousin :)


peace ^_^v


This is my brother , Amim . Dia suruh orang terjun , tapi dia x terjun pun =,=


yeah ! ini pula of course la my lovely father :)
Apa-apa pun jom layan dulu caption kat bawah ni .
hahaha ! harap dia orang tak marah saya buat caption ni :P
Layannnn ~~~





Hahaha , masuk jugak akhirnya :D
Ready to belajar berenang from father yang 'terror' berenang xD


Time ni memang happy sangat , lumba berenang .
Tapi still tak dapat kalahkan my father because he swimming very speed o_O
Ibarat buaya kejar ikan . Lol ! Hahaha xD 


eh eh eh eh eh eh ada belon pulak . hahaha
Tengah lepak2 kat tempat kanak2 ni ,
Tetibe ada budak kecik datang and main2 depan saya .
Haha , dah la comel ^_^



Maaf ye pakcik , saya colek anak pakcik sekejap >_<
Hope i'll get 'adik' one day . Opppss ! Heee :P
Dah2 ! Lupakan semua tu :P Jom layan the last picture for today . . .



Okey , this is my cousin :)
Comel kan dia ? Hehehe
Thanks to you because be a photographer for this moment !



Apakah ini ?
Haa ! ini lah dinner kita orang kalau nak tau >_<
Huhuhu , sedih tak ? Betul2 bajet punya holiday ni . Hahaha

Apa-apa pun , we all happy and enjoy with this holiday .
insyaAllah kalau ada rezeki dapat lah holiday yang grand2 sikit ;)

Sekian saja cerita saya hari ni sampai sini saja :)
Nantikan cerita dan aktiviti esok yang kami akan lakukan . Jyeahh !!!
Anyway , thanks to all yang sudi baca cerita tak seberapa ni .
Hope awak semua tak jemu lah baca entry2 di blog ini .
So , kita enjoy ! ;D

TERIMA KASIH !!!

2 comments:

Atiqah Wadiah said...

swimming bestttt (y)

ieyma Chance said...

Atiqah Wadiah : betul3 ! bestt sangat ^_^

Post a Comment

^ Leave your comment here =) ^