Subscribe:

Friday, 3 April 2015

Memory At Sunway Lagoon


ASSALAMUALAIKUM

Hallo ! Long time no see me ya dekat blog ni :D
Well, busy memanjang sampai bersawang blog ni kan?
Okey, hari ni terasa macam nak #throwback cerita 30/3/2015 tadi.

Saje nak share kat semua. Tak nak tengok, boleh pangkah blog ni sekarang  ;)
Bagi ruang yang nak tengok je ye. Hihi jom !

Ahaa! Orang sibuk kerja hari isnin,
Tapi kita ber'hari isnin' di Sunway Lagoon. Hihi

gambar hiasan

Biasa lah, tujuan datang sini hanya nak bersuka-ria,
hilangkan penat and stress di kepala otak yang tengah serabut dengan kerja.
Sebenarnya, abang aku and office friend dia punya cadangan.
Tapi, because I love swim. So, join lah! Haha *krik krik*

Okey, sekarang sesi kenal-mengenal. Haha
Jom tengok sikit muka-muka kami xP

Semua control cute okey, snap! HAHA

Kita dah sampai! Yeahhh
Time ni tengah tunggu Cik Aie sampai.
So, wefie dulu xD

Siapa Cik Aie?
Dia pembawa Go Pro yang merakam semua aktiviti kami semua di sini!
"We guys very thanks to her ! *we guys k, ayat baru* HAHAHA
Horasssss ~~~

Alamak. Nak mula dari mana ni? >_<
Okey, kita mula dari bawah ke kanan yang pegang Go Pro tu. Hehe

First, AIE. Second, ABEY (adopted brother). Third, AMIRULFourth, AMAN.
Fifth, AMIM (my brother). Sixth, IMA (me). Seventh, JAY. Last, NAZ.


Sebab gambar ni smart. Sebab gambar ni style. Candid.
Nampak macam satu band yang turun pool. Okey.
Aku suka -- Muahaha!

No caption. Krik krik


Itu aku --
Yang ready untuk menyelam. Haha kbai :P


Maaf Cik Aie. Muka anda terpampang di muka hadapan :P
*yang belakang semua buat hal sendiri. Kahkah*


Okey, memang semua muka dia je kat depan.
Sebab Go Pro dia yang punya. Hehe so kami menumpang gambar di belakang aje :D

Sekarang, sesi mengeringkan badan sebab....
Kita nak naik SAMPAN ! Ya, sampan.
Tapi, sampan ni boleh terbang taw uollsss xP


Memang realiti nya sampan ni boleh terbang dan tergantung kat atas.
Kalau tak percaya, cuba sendiri. Sampai ada orang menangis pengsan! Kehkehkeh ;3
 Orangnya dirahsiakan. Shhhtt! Kikiki

Nampak? Hebat tak sampan ni? Haaaa xD


Korang semua, kalau nak tahu. Ni la yang dinamakan kucing White Lion.
Tak tahu la kat tempat lain ada ke tak, tapi...
Ini memang first time lah aku tengok White Lion.

Sebelum ni memang pernah pergi Sunway Lagoon.
Tapi, langsung tak pergi tempat haiwan. Haa ni first time. Haha

Dah sampai WildLife Park.
Kebetulan ada show haiwan-haiwan kat sini.
So, selfie dulu! Oh yeah n_n

p/s : kami dapat pegang Luwak Musang. Nama dia bobby.
Alahh yang tutt tutt dia tu mahal dibuat kopi tu, Haha
Comel sangat! Manja, hiperaktif, mokmok gemok! Hihi

After that. . . . . .

Terima kasih abam renjer sebab tolong tangkapkan gambar ni.
Ni lah dia Burung Merak yang tengah bangga ;3

Tapi, sedih :(
Dia punya bulu warna-warni tu tengah gugur.
Abang renjer tu kata, dia akan kembali normal pada oktober nanti.
Ohh, macam tu rupanya. Dapat juga ilmu sikit-sikit. Hehe

Oke, Habis. Last sekali, jom tengok video!

video
KLIK SINI untuk video lebih jelas

Go Pro make me feel like this! Haha *excited
p/s : Maaf atas sound yang kurang enak didengar,
dan kualiti video yang kurang menarik. Hihi ampunnn!

Thanks for reading and watching ;)

JUMPA LAGI !!!


4 comments:

Mialia Amelia said...

last pergi sunway lagoon ni masa bila ntah. masa darjah 5 kot, xD

Miss said...

Mialia Amelia : Haha yeke. Sama lah kita. Last haritu darjah 5. Baru sekarang dapat pergi lagi. Huhu :D

BTS said...

best best!!!

Miss said...

BTS : Yeah! Memang awesome ^^

Post a Comment

^ Leave your comment here =) ^