Subscribe:

Friday, 8 May 2015

Jodoh, awak di mana?


ASSALAMUALAIKUM

Hai, saya hanya penulis blog yang tak dikenali.
Saje nak cerita pasal jodoh kat sini.
Sebelum apa-apa, halalkan semua quotes yang ada ni ya Tuan/Puan.
Semoga kamu dapat pahala dan dapat memberi manfaat kepada orang lain juga.
Terima kasih :D


Apa itu jodoh? Korang percaya pada jodoh tak?

Miss ni bukan pandai mana pun nak cakap pasal jodoh ni.
Cuma, yang Miss tahu lah kan. Jodoh ni, bukankah Allah dah tetapkan sejak nyawa kita ditiup dalam jasad? Jadi, setiap orang yang hidup ni Allah dah tetapkan siapa jodoh kita. Sama ada cepat atau lambat je :D

Dengan itu, tak perlu lah nak bercinta sampai sanggup kata lautan api sanggup ku renang. Alahaiii, cuba la buat kalau betul. Miss nak tengok, timbul ke tak. Hehe
Bercinta lah macam mana pun, kalau dah bukan jodoh tetap tak akan bersama.


Bukan apa. Perkara biasa lah kan kalau orang putus cinta ni. Bergantung kepada diri sendiri sama ada dapat kawal perasaan ataupun tidak. Ada dua kemungkinan:

Satu, meroyan macam orang hilang anak.
Dua, pasrah dengan jodoh dan takdir.

Miss jujur lah. Miss baru putus cinta *krik krik. Mula-mula tu rasa macam nak meroyan jugak lah. Tapi, nasib baik ada family yang support and nasihat dari belakang. Banyak jugak dapat nasihat daripada abah. Sampaikan abah bagi contoh lagi.

"Kalau bercinta bagai nak rak macam awie dengan erra pun tak boleh jugak. Last-last dua-dua kahwin dengan orang lain"

Err, haha! Okey. Naik sikit semangat aku untuk terima kenyataan. Moral of the story, jangan meroyan. *tetiba.


Kepada perempuan, fahamkan quotes di atas ni :)
Bukan kita tak bersungguh kepada lelaki, tapi lelaki yang bersungguh akan memahami tanggunjawabnya yang akan bergelar suami untuk mengahwini perempuan yang jadi pilihan dia ;)

Tu lah, kita sayang seseorang ni tak boleh letak harapan yang tinggi. Nanti, macam Miss ni lah jadinya. Macam rasa frust menonggeng. Huhu padan muka diri sendiri :3


Haa! kepada lelaki pulak. Ingat taw! Cinta jangan pandang rupa. Cintailah perempuan dengan niat untuk mengahwininya kerana Allah S.W.T :)

Lelaki dan perempuan yang berfikiran matang, akan faham apa itu sayang dan apa itu cinta. Kahwin tidak mengira umur, darjat, keturunan atau apa saja. Muda atau tua, cepat atau lambat, semuanya dah ditentukan oleh Allah S.W.T.

So, tak perlu pertikaikan orang yang kahwin cepat atau kahwin lambat. Kalau dah jodoh...


Miss dah tak mampu nak berkata apa-apa. Biar gambar berbicara :)
Ada orang pesan dekat Miss, satu je yang perlu kita amalkan tiap hari.
"Jangan pernah putus berdoa dan minta petunjuk daripada Allah S.W.T"

The last thing, Miss baru je berumur 19 tahun untuk 2015 ni.
Bukan nak kata Miss ni menggatal, umur pun tak cecah 20 lagi. Bukannya apa,
mana lah tahu dapat ikut jejak Mama dan Abah kahwin di usia yang muda :)

Okey, semoga semuanya happy selalu. Next time, Miss sambung cerita pasal jodoh ni.
Hihi! Akhir kata, Miss nak pesan...................................


#mudahterhibur
HAHA KBAI ! :P


0 comments:

Post a Comment

^ Leave your comment here =) ^