Subscribe:

Tuesday, 10 November 2015

TEMPAT PERCUTIAN YANG MENARIK DI SELANGOR


ASSALAMUALAIKUM

Holla guys! Untuk post kali ni saya nak ajak anda semua melawat tempat percutian yang menarik di Selangor. Opss! Jangan risau, nanti saya akan tunjukkan juga tempat percutian yang menarik di negeri lain :D

Haaa jangan ingat negeri Selangor takde tempat percutian yang menarik, okey ;) So, sekarang ni jom kita tengok dulu antara tempat percutian menarik di Selangor yang saya nak share ni sangat unik dan memang lain daripada yang lain. Tempat yang anda WAJIB terjah. Yeahhh!


1) TADOM HILL RESORTS, BANTING, SELANGOR

Nampak macam bukan dekat Malaysia, tapi hakikatnya ia hanya di Banting, Selangor.
Tempat ini menjadi viral apabila seorang pengunjung bernama Yusry Aizat Baharudin berkongsi gambar-gambar mereka di Facebook semasa bercuti di sana. Maybe ramai yang tak tahu kewujudan tempat ni sebelum ni, kan? :D









Web : CLICK HERE
Facebook : CLICK HERE


2) TEMPLER PARK RAINFOREST RETREAT, RAWANG, SELANGOR

Anda boleh menikmati pemandangan 360 darjah sekeliling Hutan Simpan Kanching. Tempat ni hanya mengambil masa 30 minit jika dari Kuala Lumpur. Tempat yang sangat tenang di Templer Park, Rawang dan sesuai untuk anda lari seketika dari kesibukan hidup.






Web : CLICK HERE
Facebook : CLICK HERE


3) SEKEPING, SERENDAH, SELANGOR

Di Sekeping, Serendah pun ada tempat yang best! Apa kata korang cuba pergi beruti dekat sini sesekali. Bagaikan satu penginapan yang mewah di dalam hutan dengan bunyi-bunyi unggas dan serangga hutan sungguh menenangkan. Tidur malam pun dalam kelambu. Wah! Romantik gitu. Hihih





Web : CLICK HERE
Facebook : CLICK HERE


Miss : So adorable! Sungguh cantik, kan? Ini je lah antara tempat percutian yang menarik di Selangor saya kongsikan. Kalau ada yang tahu lagi tempat yang best di Selangor, boleh la share pengalaman anda di ruangan komen di bawah :) Jom terjah Tempat Percutian di Negeri Sembilan pulak! :D


1 comments:

Athirah Zain said...

semua cantik!!!!
nak ajak geng pegi la nanti,,haha

Post a Comment

^ Leave your comment here =) ^