RESEPI BISKUT SNOW ALMOND CARA MEMBUAT BISKUT SNOW ALMOND BAHAN A 260 gm Butter ( mentega ) 150 gm Gula Caster 1 Sudu Kecil Esen Vanila 50 gm Serbuk Badam BAHAN B 300 gm Tepung Red Rose / Tepung Gandum 50 gm Tepung Kastard 50 gm Susu Tepung 40 gm Tepung Jagung BAHAN HIASAN Coklat Masakan ( Cairkan Cara Double Boiler ) Sedikit Breadcrumb Putih ( Untuk Menyalut ) CARA - CARA ( 1 ) Pukul bahan A hingga berkrim ( 2 ) Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh yang lembut ( 3 ) Canai dan terap dengan acuan yang disukai ( 4 ) Susun dalam loyang dan bakar pada suhu 140C selama 30 minit atau sehingga masak ( 5 ) Sejukkan biskut ( 6 ) Celup biskut dalam coklat masakan yang telah dicairkan secara double boiler ( 7 ) Golekkan biskut ke dalam breadcrumb ( 8 ) Simpan biskut kedap udara | BISKUT ALMOND SNOW |
| Di mana ada Internet , Di situ ada Blog |