Skip to main content

TEMPAT PERCUTIAN YANG MENARIK DI SELANGOR


ASSALAMUALAIKUM

Holla guys! Untuk post kali ni saya nak ajak anda semua melawat tempat percutian yang menarik di Selangor. Opss! Jangan risau, nanti saya akan tunjukkan juga tempat percutian yang menarik di negeri lain :D

Haaa jangan ingat negeri Selangor takde tempat percutian yang menarik, okey ;) So, sekarang ni jom kita tengok dulu antara tempat percutian menarik di Selangor yang saya nak share ni sangat unik dan memang lain daripada yang lain. Tempat yang anda WAJIB terjah. Yeahhh!


1) TADOM HILL RESORTS, BANTING, SELANGOR

Nampak macam bukan dekat Malaysia, tapi hakikatnya ia hanya di Banting, Selangor.
Tempat ini menjadi viral apabila seorang pengunjung bernama Yusry Aizat Baharudin berkongsi gambar-gambar mereka di Facebook semasa bercuti di sana. Maybe ramai yang tak tahu kewujudan tempat ni sebelum ni, kan? :D









Web : CLICK HERE
Facebook : CLICK HERE


2) TEMPLER PARK RAINFOREST RETREAT, RAWANG, SELANGOR

Anda boleh menikmati pemandangan 360 darjah sekeliling Hutan Simpan Kanching. Tempat ni hanya mengambil masa 30 minit jika dari Kuala Lumpur. Tempat yang sangat tenang di Templer Park, Rawang dan sesuai untuk anda lari seketika dari kesibukan hidup.






Web : CLICK HERE
Facebook : CLICK HERE


3) SEKEPING, SERENDAH, SELANGOR

Di Sekeping, Serendah pun ada tempat yang best! Apa kata korang cuba pergi beruti dekat sini sesekali. Bagaikan satu penginapan yang mewah di dalam hutan dengan bunyi-bunyi unggas dan serangga hutan sungguh menenangkan. Tidur malam pun dalam kelambu. Wah! Romantik gitu. Hihih





Web : CLICK HERE
Facebook : CLICK HERE


Miss : So adorable! Sungguh cantik, kan? Ini je lah antara tempat percutian yang menarik di Selangor saya kongsikan. Kalau ada yang tahu lagi tempat yang best di Selangor, boleh la share pengalaman anda di ruangan komen di bawah :) Jom terjah Tempat Percutian di Negeri Sembilan pulak! :D


Comments

  1. semua cantik!!!!
    nak ajak geng pegi la nanti,,haha

    ReplyDelete

Post a Comment

^ Leave your comment here =) ^

Popular posts from this blog

Cerita Holiday Di Glory Beach Resort Port Dickson

A S S A L A M U A L A I K U M Hai semua! Hari ni saya nak story about my holiday yang tak dirancang ni. Semuanya tak dirancang dan merupakan rezeki kami sekeluarga :) Uh! Ada laa seorang hamba Allah ni baik hati bagi tiket holiday dia dekat kami. Merupakan sebuah 'penthouse' di Glory Beach Resort Port Dickson ni yang berharga RM1,295 dan dah pun siap dibayar. Tinggal duduk je! Ya Allah! Semoga makin murah lah rezeki orang yang bagi kami duduk free ni :) Katanya yang ni 3 bintang, orang tu nak yang 5 bintang punya. Dah book yang 3 bintang ni, tiba-tiba yang 5 bintang tu ada kosong. Tu yang dia tak tau nak bagi sape, diberi peluang dekat kami ^_^ Okey, dah sampai. Ini lobby apartment tu. Excited nye jangan cakap laa kan :P Kami dapat Deluxe Penthouse. Rumah 2 tingkat dan tingkat paling atas. Kami check-in jumaat petang pukul 5.45pm for 3 hari 2 malam :D 7 August - 9 August 2015 Sorry gambar tak berkualiti. Huhuhu Cantik

Tips To Rock Pumps Heels

ASSALAMUALAIKUM Greetings to all readers and followers! Mari baca sedikit Tips Rock Pump Heels  terutamanya bagi wanita yang gemarkan heels dalam kehidupan mereka. Jangan ingat pakai heels ni tiada tips taw! ;) Tips To Rock Pumps Heels Wanita dan heels memang tak kan boleh dipisahkan. Setuju? Walaupun pemakaian pumps heels kadang kala amat menyakitkan kaki dan memberikan rasa yang kurang selesa semasa berjalan atau berdiri terlalu lama, namun wanita MASIH TETAP memilih untuk memakai heels sebagai jenis kasut pilihan mereka. Mengapa? Well, you know beauty is pain! Selain daripada meningkatkan tahap keyakinan si pemakai, heels juga membantu untuk menyerlahkan lagi penampilan sesiapa sahaja yang memakainya. Dan apa yang paling digemari oleh wanita, koleksi heels atau kasut tumit tinggi ini memberikan si pemakai ketinggian ideal yang mereka idam-idamkan. Okey, jom kita lihat beberapa tips yang boleh anda ikuti untuk tampil bergaya dengan memakai koleksi pum

Gambar Pra Perkahwinan Pelakon Shukri Yahaya

ASSALAMUALAIKUM Pelakon Shukri Yahaya kini sedang buat persiapan kahwin. Khabarnya, pelakon yang sedang popular menerusi drama bersiri, Asam Pedas Untuk Dia ini merancang untuk berkahwin pada hujung tahun nanti. Baru-baru ini, pasangan ini telah pun menjalani sesi fotografi yang cukup simple tapi penuh makna. Nampak mereka ini sangat romantis. Foto ini semua dirakam oleh jurugambar profesional terkenal Pinography @pinographyofficial dan disolek oleh Ary Muzamer . “Insya-Allah, kita hanya merancang dan Tuhan yang menentukan. Memang saya merancang untuk berkahwin sama ada hujung tahun ini atau pertengahan tahun depan.” Wanita yang bakal menjadi suri hidup Shukri bernama Tya, 23, yang dikenalinya sejak tiga tahun lalu. “Sudah tiga tahun saya berkawan dengan dia. Kami berkenalan di lokasi penggambaran. Ketika itu, saya sedang shooting. Dia datang ke set penggambaran dan daripada situlah kami berkawan sehingga ke hari ini,” cerita Shukri.